HTML

Zoón politikon

A szerző célja, hogy megértse az éppen zajló politikai folyamatokat, eseményeket. Értelmezési lehetőségek, elemzések.

Friss topikok

  • fuzessyz: @csillaberk: az utolsó bekezdéssel nem értek egyet. a felmérések általában azt szokták vizsgálni, ... (2013.07.26. 15:55) Esélytelen ellenzék?
  • fuzessyz: @török gábor: nagyon szépen köszönöm! (2013.07.03. 07:47) Objektíven a politikáról?

Archívum

Liberális pozíciókeresés

2013.07.02. 14:46 fuzessyz

A rövid poszt apropójául Fodor Gábor budaörsi vendégeskedése szolgál, melyre az MSZP Közéleti Klub meghívása apropóján került sor a napokban. A www.minalunk.hu tudósítását olvasva és a Fodorral készült interjút hallgatva érzékelhető igazán, milyen nehéz helyzetben van az, aki magát liberálisnak vallja, pláne azért, mert nem tud kire szavazni. Hiszen a magát egyetlen liberális alternatívának nevező párt vezetőjén is az érződik: nem igazán tudja, hol a helye, hol helyezkedik el a politikai palettán, ki lehet a szövetségese, kihez képest kell pozicionálnia magát. Úgy tűnik számomra, hogy a jelenlegi helyzetben pusztán a liberális ideológia hangoztatására nem reagálnak kellő  mértékben a választópolgárok. 

A legjellegzetesebb elem ezzel kapcsolatban az, amikor Fodor Orbánról beszél. Mesél a közös múltjukról, valamint kiemeli, hogy tehetséges politikusról van szó, a közönség ekkor felhördül, amire a tudósítás szerint Fodor  rögtön kormánykritikával reagál. Számomra ez mutatja meg igazán, hogy nincs a legalapvetőbb liberális eszméken kívül mondanivalója a Magyar Liberális Pártnak, és nem találják a helyüket, nem tudják, kiknek és mit mondhatnak vagy kell mondaniuk. Ez pedig jól mutatja a magyar liberalizmus helyzetét is. Az ilyen jellegű fórumok segítségére lehetnek abban Fodornak, hogy felmérje, milyen réteg vevő rájuk, miket kell mondania, kiket tekinthet partnerének. Ugyanakkor vigyáznia kell, nehogy végül saját magát is becsapja, és pusztán politikai haszonszerzés gyanánt kössön alkukat: ekkor elkövetné ugyanazt a hibát, melyet korábban az SZDSZ is. 

A tudósítás és a rövid interjú az alábbi linken tekinthető meg: http://www.minalunk.hu/Budaors/hirek/6974/253/Fodor_Gabor_varja_sorai_koze_Wittinghoff_Tamast_is

Szólj hozzá!

Címkék: liberalizmus minalunk.hu MSZP Budaörs Fodor

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivpol.blog.hu/api/trackback/id/tr125387793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása